Sunday, January 13, 2013

Kerja Pembersihan

Assalamualaikum

Haih.. -__- 

Geram pasal peristiwa semalam tak hilang lagi ni.. Ingatkan bila aku sampai Kelana Jaya ni.. dapatlah aku rehat-rehat.. bersenang-lenang.. Tapi... ramalan ku tidak benar belaka.. ciss..

Aku sampai je rumah sewa aku... bukak je gate rumah.. ada satu plastik sampah kat  halaman rumah.. Pehh bau jangan cakap la.. memang sangat-sangat meloyakan tekak aku ni... Aku cepat-cepat buang sampah tu.. pantang aku ada benda yang selekeh-selekeh ni.. Siap ada pad (tuala wanita) lagi bersepah tu.. malu betul lah rumah perempuan macam ni... grr

OK la.. tak habis yang tu... kat depan pintu masuk ni.. kasut bersepah.. geleng je kepala.. menyirap ni pun ada.. lepas satu.. satu lagi.. memang tempah bala..

Then lepas aku tolong kemaskan kasut-kasut ni.. aku masuklah rumah.. aku pergi la tengok-tengok dapur.. 

Korang tahu apa aku nampak..? Ni haa aku nak cakap.. sampah bersepah sangat-sangat.. macam tempat perlupusan sampah dah aku tengok.. siap ada benda melekit yang tumpah kat lantai.. eeeeeeeeeeeeee..!!!

Arrggghhhh....!! Apakah semua ini..?  dengan mangkuk-mangkuk tak berbasuh.. siap ada telur yang dah digunakan.. frust betul aku tengok.. 

Masalahnya kan.. yang kotor tu dapur.. buat apa lah masuk kos masakan kalau dapur pun housemate aku tak boleh nak bersihkan.. dah la perempuan.. 

Makeup pandai tapi pengotor.. tiada kebersihan.. Ni memang betul-betul geram ni.. dah la ada ulat sampah.. Aku pun malas nak tunggu housemate balik.. aku pun clearkan semua.. 

Aku tak boleh betul hidup dengan sampah sarap ni... Ni tengok ni... Rasa memang patut tak aku marah kalau sampah yang banyak macam ni ditinggalkan macam tu je..?? Ni hasil daripada pembersihan aku malam semalam..

banyakkan..?

grrr............ sabar je laa..



Friday, January 11, 2013

Masa Untuk Pergi

Assalamualaikum

Member - member aku yang kat U semua dah sibuk packing-packing barang untuk cuti semester.. 

Yang aku ni pulak.. sibuk packing-packing barang sebab nak balik Kelana Jaya  untuk daftar semester baru.. 

Akhirnya.. aku selamat mem-packing barang-barang aku yang bertimbun tu.. Ni aku tunjukkan segala barang-barang yang aku bawak.. 



tak banyak sangat kan barang aku..? hehe



See...? Nampak tak sebenarnya aku excited sangat nak balik Kelana Jaya.. -__-

Biasalah perempuan kan.. satu beg baju, satu beg makeup, satu beg makanan, satu tempat letak peralatan mandi dan juga satu tempat letak kasut...

Ohh terlupa pulak.. ada lagi satu... satu beg untuk laptop dan buku....

Semua dah siap.... pisau untuk memasak pun dah asah... Tinggal tunggu masa untuk pergi sahaja.. hoho

K la.. bubbye... : 3




Tuesday, January 8, 2013

Istimewanya Gadis Johor

Assalamualaikum

Tetiba tadi teringat pasal perbualan antara aku dan kawan-kawan aku beberapa bulan yang lepas sebelum cuti semester...

So kiranya dah lama jugakkan.. tapi baru hari ni teringat... dan baru hari ni terasa nak cerita..

Kawan aku tanya... "Kenapa kau pakai anak tudung ke depan sangat Hawa..?"

Mungkin ada yang tak faham.. kedepan macamner tu... ala kiranya macam gambar ni la kedepannya..


Nampak tak anak tudung (putih) aku yang kedepan sangat tu
Aku pun jawab la...

"Kalau kat Johor.. pakai anak tudung macam ni orang kata otai.. kiranya macam budak2 gangster plus terjal laa.. hehe.."


Then member aku pun cakap macam ni..


"Owhh.. patut la si Y (bukan nama sebenar) pun pakai anak tudung macam tu.."


Si Y pun berasal dari Johor jugak.. so dia punya style sama la. 

Tapi tak la semua yang pakai anak tudung macam tu gangster atau terjal... ada sebahagian je..

 Sebenarnya kan, pakai anak tudung kedepan tu tak ada maksud apa-apa pun.. just trend budak-budak Johor..

Jadi.. Bagaimana hendak kenal gadis yang berasal dari Johor..? Maka tengok la anak tudung nya.. hahaha









Sunday, January 6, 2013

Cara mudah download video di youtube

Assalamualaikum

Mungkin ramai yang dah tau voobys ni . tapi aku nak bagi tau gak.. sebab tersangat lah mudah download guna voobys ni....kalau nak download tetapi line tak laju pun tak guna jugak kan.. pastikan anda mempunyai line internet yang laju ye.. baru best nak download video.. kann..?

Oklah.. kita straight to the point je la ea..

Langkah 1:

Bukak la Youtube

Sila zoom gambar ini terlebih dahulu



Langkah 2:

Pilih la video yang korang nak download.. so nanti jadi macam ni kan..


Sila zoom gambar ini terlebih dahulu


Langkah 3:

Dengan tangkas korang tukar yang youtube kepada voobys.. boleh rujuk gambar..



Sila zoom gambar ini terlebih dahulu


Nanti jadi macam ni...


Sila zoom gambar ini terlebih dahulu



Langkah 4:

Lepas tu tekan la enter... Dapat tak..? Serupa tak macam aku punya?

Ok.. boleh tengok gambar ni..


Sila zoom gambar ini terlebih dahulu



Langkah 5:

Lepas tu korang tekan je DOWNLOAD VIDEO .. 

Tapi kalau nak pilih jenis mp4 ke, flv ke.. pun boleh... nanti dia convert kan... hokayy..?


Langkah 6:

Tunggu lah sampai habis download..  Senangkan..? 

Aku selalunya download video kat office mak aku.. sebab wifi nya laju.. kalau nak harapkan broadband aku.. memang semput la gamaknya.. 

Oklah u'olls.. bubbye...