Monday, December 20, 2010

Tengok Wayang Vs Karaoke

aiii..assalamualaikum...
masa ari sabtu yang lepas..
aku g tengok wyang & karaoke kt pelangi mall..
huhu~

best la gak kan..
ala ngan family..'
xyah kuar duit..
tol x?
ramai yg support..

law kuar ngn mmber of coz la kena byar sndri..
lagipn..bulan ni..
aku pokai la..
xde duit..

tahun dpan mmg dh azam..
nk kmpul duit..
xnk mbazir lg dh..
huhu~ (yela tu)

duit aku abis kat topup je taw..
skali beli RM10
sdang kan msj ngn bape org je..
sangat mbazir kan..

emm xpela..
pas ni nk buat perancangan utk masa depan..
oppss!!
maksud aku..
perancangan belanjawan untuk masa depan..
hehe..

yela..
xkan nk harapkan duit mak je kot..
law nk kuar jalan2 ke..
xkan nk guna duit mak..
ape la..

ok la..berbalik kepada post aq kali ni haa..'
Tengok Wayang Vs Karaoke..
ada sbab aku letak title 2..
coz..
aku sangat2 berterima kasih kat family aku yang dah belanja aku tgk wayang..
tapi untuk karaoke aku guna duit sendiri..

aku suka gler karaoke..lagi2 share sama minat ngan adik aku..
pehh..law korang dgar suara kitorang..
mesti korang akan kata mcm ni.
'merdu' siot suara diorang..hahahaha..

Tapi yang 'merdu' 2..
ikot korang la..
dalam cara menyindir or ikhlas..hahahahah~
Ada aku kesah?? huhu..

Taw x lagu ape yang kitorang pilih untuk karaoke hari 2??

1. Mahligaimu dari airmataku-Lestari
2.Bila aku sudah tiada-Hujan
3.Hello-Lionel Richie
4.Baby-Justin Bieber/bibir (haha)

Tapi kan..yang paling aku xsangka kan..
Adik aku pun minat lagu 'Hello'..
Lancar gler dia nyanyi..
kalah aku..
dengan penuh perasaan nye..
haha~

Okla kan..
English dia ok..
Satu penghargaan untuk dia..
thumbs up!!

Wayang lak..
kitorang tengok cerita..
"HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH"
kelakar abis..
sabar je la..
haha~


Baiklah..Ni haa critanye..
So ape lagi korang pi la tengok..



Itu la dia..saje nak promosi..
Mna taw dapat duit lebih..haha~

Ok la korang nanti aku cerita banyak2 lagi..
Sorry..got to go..
See u!! muahhhhh!!

Thursday, December 16, 2010

YOU ARE SWEET BLOGGER LIKE CANDY

Thanks a lot ye Fieza Sudin for this award..huhu..
Actually.. i want 2 say that..
I LOVE YOU VERY MUCH!!

Gler x gler lak kan..
Ok ni la reward yg my syang kasi..huhu~






Cute kn..
Mcm taw2 je warne fveret aq.. huhu~
Nmpak mcm mengancam kan warne nye..

Credit 2 Fieza Sudin..
Sangat special for me..
huhu~
Like that pink lollipop..

Wednesday, December 15, 2010

KENANGAN SILAM

Kadang2 betul gak orang ckp..
Lain tempat lain cara penerimaannye..

Bersyukur ke hadrat Ilahi..
Kerana sejak aku ambik form 6 ni..rupe2 nya..
Ada ramai lagi yang sayang kat aku..
Aku hargai semua itu..

Even aku bosan sekalipun..ada lagi mmber2 yg boleh menceriakan aku..
yang pnting..law kita pndai jaga hati kawan..
kawan pun akan cuba gak jaga hati kita..
Manisnye persahabatan itu Ya Allah..

Tapi bila aku ingt balik saat2 dulu..
Aku cukup sedih..
Nape berat sangat yg perlu aku tggung..
Mungkin masa 2 Allah uji kita..
Mampukah kita menjalani hidup kita..
Walaupun ketika tu hidup kita pnoh dgn liku2..

Mungkin masa 2 bnar kita sayang kawan kita..
Tapi wlau mcmner pun kita syg..
kdang2 pun diorang ccuk blakang gak..
So cara yg tbaik adalah..
Berhati-hati dalam berkawan..

Kadang2 kita xprasan..
Kawan pn boleh ambk ksempatan kat kita..
Tapi jgn risau..
Setiap perlakuan kamu telah aku perhatikn dari awal..

Aku ni bukan jenis kawan mkn kawan..
Aku bukan jenis perampas..
Jangan takot ye wahai sahabat..
Aku ni xcantik mana pun..
So xyah lah jeles k..
Aku akan cari boy yang bukan bekas orang..

Sebab sangat memalukan bila berebut lelaki..

Tuesday, December 14, 2010

.MELODOI.

Alright...Nk taw x ape 2 MELODOI??
MELODOI tu sme gak mcm MELODI..
Just bezanye.. Segmen 'Terjah' akan jadi 'Sergah'..
Byk gosip2 panas.. haha~ tapi bkn gosip serius pn..
Saje je..buat ada2..huhu..

MELODOI ni ditubuhkan sekitar tahun 2010..
Time free2..dh siap homework mse 2...huhu~
Kitorang punye crew xberapa ramai sgt..
Tp boleh la..
Just utk hilang boring kitorang..haha~

Okla..ni lah crew2 nye..

WARTAWAN : SITI HAWA AHMADY
                        : AISHAH AB RAHMAN

CAMERAMAN : ZAID ASRI
                            : ISZUWAN WAHID 

YANG TELAH BERJAYA DITERJAH ADALAH:


FEDY KURNIWAN
(Dalam keadaan segan silu)




ZAHID AZIZAN
(Dalam keadaan suke ria)






BASNEL
(Dalam keadaan serius..huhu..)




Aziera..yg pkai tdung hitam..huhu
(Dalam keadan 'mengelakkan diri)

Nampaknye hnya ni sahajalah yg mampu kami sergah.. Tggu lah tahun 2011..untuk cerita yang lebih sensasi..haha~ gler ke ap..ok la tata~

BaIk Lah. Ni. JaWApAnNyE.

Setelah dah lama xtau nak post ape.. tapi..  hari ni..suddenly.. i've got one..

ANDA DI TAG!!!

Wowww!! Mcm segmen TERJAH kt MELODOI lak..

Credit to:     http://irisyatulaishahrahman.blogspot.com/

Thanks ye.. Haha~

So untuk buat 'dia' lagi kembang..

JOM.. kita tgk pic 'dia'..


Mcmner u'alls.. OK x..?? haha..comel kan..ok la..Dh2 la tu puji..haha~

Sayang..thanks.. awak la orang pertama yang TAG sy.. Muaahh!! Muaahh!!

Ok la.. Tanpa melengahkan masa lagi..saya ingin jawab semua soalan yang telah diberikan..hahaha~

Benda yang paling penting dalam hidup:

PERTAMA: Allah S.W.T...
KEDUA: Ibu Bapa and family saya
KETIGA: Member2 saya
KEEMPAT: My HUSBAND (belum ada lagi)
KELIMA: Semua barang2 saya yang bewarna Pink and Red

Benda terakhir beli dengan duit sendiri:

Untuk minggu ni.. Topup la.. guna duit sendiri tu beli..
Walaupun bendanye remeh.. Tapi xremeh sangat kot..
Emmm.. bolehhh laaaaa..haha~
Nak buat mcmnerkan..huhu~

Tempat dan tema perkahwinan:

Bagi saya la kan..ni belum lagi pihak lelaki..huhu~
Okla..saya suke buat kat garden..2 kalau ikot imaginasi saya la..
Tapi saya lebih senang kalau buat di rumah sendiri je..
Sebab xyah susah2 nak tempah..Sbbnye..
Belanja untuk tempah garden tu pun dah mahal..
Lagi2 mse zaman saya kawin nnt..
Time 2 mesti barang semua naik harga..
Ntah2 msok toilet pun kena bayar 50sen..huhu..
Peh..xmcm lebih skema lak aq ni..huhu..

Novel/ buku/ majalah yang anda baru beli:

Emm.. novel ape ek?? haaa..
Novel cinta..
Tajuknya 'Ruang Rindu'..
Novelnye sgt best..
X banyak konflik..
Tapi cara penulis merangka plot cerita 2 yang membuatkan saya teruja..  

Mana lagi mesra? Ayah @ Ibu?

Saya pilih kedua2 nye.. sbab dua2 sporting abis..
Semua problem sy,saya sharekan dgn kedua-duanye..huhu~
Love them so much..

Orang yang betul2 anda nak jumpe dalam hidup?

Ntah la dh jumpe ke blom..xtaw la..


Adakah anda basuh baju sendiri?

Tidak untuk masa sekarang..coz saya dok rumah..
Dulu law kat asrama..basuh sendiri la..
Sekarang guna mesin..huhu~
And dibantu oleh bibik..


Dimanakah tempat yang betul2 anda nak pergi?

emmm ap ye..okla first..nk pergi mekah..tunaikan haji dan umrah..
second..nk pergi zurich..xtaw la duit cukup ke x?? huhu..(honeymoon)
third..nak g negeri yang ada sawah padi..
fourth..nak gi sumatera..jalan2..


Pilih satu peluk@cium?

Saya lebih suke cium..cium tu mempersonakan..hahahaahha!!

Jelaskan 3 benda tentang orang yang tag anda

1. manja
2. suke pelok orang
3. hobinye makan..dah2 jgn nk bangga..huhuhu~


8 lagu yang selalu dengar dan suka

Unintended (Muse) : lagu blog saya..sdap x?? huhu lagu ni mmber saya yg knalkn..haaa ni dy..


nmenye fedy kurniawan..haha~

Time is running out (Muse) : lagunye rancak and ad mksod yg tersendiri

Pancaroba (Grey Sky Morning): lagunye sernok dgar..snang hafal.. and turut diminati oleh....


dah tawkn nmenye..nme dia ainol syahmi..:)


Cinta Gila (Grey Sky Morning) : xtaw la..bler tah nak ada nye cinta..huhu~

Cela (Boneka) : Lagu indie yg best..

Ku ingin kamu (Romance) : lagu yang mpnyai mksod yg mendalam..sape yg mnjiwai leh titis kn airmata..haha~

How do i live without you ( Leann  Rimes) : yela..mcmner sy nk hidup tanpa awk.. :'(

Disaat aku mencintai dirimu (Dadali) : dperknal kan oleh my syang.. Credit to Fieza Sudin..

haa ni fieza sudin...





haha~ yang sebelah kiri 2 fieza dan sblah fieza tu yaya..haha~ cutekan..hahahaahahahahah!!!!

okla..smpai cni je post sy untuk saat ini..tggukan post akan datang tentang.. 'MELODOI'..Haha~