Wednesday, March 16, 2011

Penah x tgk kasut ni...?? TADAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Wahhhhh...cantikkan?? cuba tengok colournya..Membara....Mempersonakan..

Okla pada tengahari yang sunyi ditambah kan lagi dengan assignment yang belum lagi siap..
Aku ingin ceritakan serba sedikit tentang kasut merah ni yang juga boleh dikenali dengan nama 'STILETTO'..

WHAT IS STILETTO??
A stiletto heel is a long, thin, high heels found on some boots and shoes. usually for women. It is named after the stiletto dagger, the phrase being first recorded in the early 1930s.Stiletto heels may vary in length from 2.5 centimetres (1 inch) to 25 cm (10 inches) or more if a platform sole is used, and are sometimes defined as having a diameter at the ground of less than 1 cm (slightly less than half an inch). Stiletto-style heels 5 cm or shorter are called kitten heels. Not all high slim heels merit the description stiletto. The extremely slender original Italian-style stiletto heels of the late 1950s and very early 1960s were no more than 5mm in diameter for much of their length, although the heel sometimes flared out a little at the top-piece (tip). After their demise in the mid-late 1960s, such slender heels were difficult to find until recently due to changes in the way heels were mass-produced. A real stiletto heel has a stem of solid steel or alloy. The more usual method of mass-producing high shoe heels, i.e. moulded plastic with an internal metal tube for reinforcement, does not achieve the true stiletto shape.

Maybe kamu2 semua faham apa yang aku sampai kan diatas..Dan ada sesetengah yang kureng faham..so cara terbaiklah adalah...copy ayat diatas (yang berbahasa Inggeris ni) and then paste kat googles translate..jadi anda akan faham segala contents yang aku sampaikan diatas ni..huhuhu..

Cehh..saje je tu..ikutkan ada separuh yang aku tak faham...Al-maklum la dah biasa cakap BAHASA MELAYU..So terpaksa lah tengok googles translate gak... tapi korang kena la faham kan.. googles translate tu pun kadang2 ada kekurangannya..tunggang terbalik gak..hahaha..ok lah berbalik kepada cerita tadi..

STILETTO ni boleh menjadikan kaki kita nampak macam lebih 'kurus' dan nampak lebih 'tinggi'..
hehe..tapi law pada aku..err entah la..no komen...hahahahaha...STILETTO ni juga dapat mencantikkan postur badan si pemakai,dapat meregangkan otot2 dibahagian betis dan juga dapat membentuk pinggul yang menawan ketika berjalan..

Tengok tu..banyak tak kelebihannya kepada perempuan..?? Banyakkan??
Sebenarnya..ada jugak kekurangan STILETTO ni..
  1. Akan mudah mengalami masalah di bahagian otot,jika memakai STILLETO dengan ketinggian yang melampau.
  2. Akan mudah mengalami sakit tumit..(ouchhh!!!)
  3. Boleh menyebabkan kerosakan pada karpet dan lantai.. (haaa... terpaksa beli karpet baru)
  4. Tak boleh digunakan untuk outdoor activity..(yelahkan..takkan nak main bola sepak guna STILETTO)
So...semuanya ada kelebihan dan kekurangannya...
Tetapi untuk lelaki...emm.. tak tau la kalau banyak beri kelebihan or banyak kepada kekurangan kan...
Ni kena tanya zahid azizan lah..sebab dia dah tempah kasut ni untuk wedding dia..hahaahahaha..
Aduhaiii.... 

Oklah..sampai sini je kot untuk hari ni..got to go now..
Thank's coz membaca..:)





0 bintang yang bersinar: