Sunday, June 12, 2011

Salam..Hello!!! Sawadikap!!!
Kali ni untuk post hari ke-3, 10 challenges for 10 days..
Post sebelum ni  pasal 10 things that i love..post kali ni lak, 10 things that i hate..
Wahh..aku memang tak sabar nak buat benda ni..
Yeahhh!! Mari kita mulakan.....!!!!

10 things that i hate....!!!! nampak benar benci giler...hehe..

Aku benci shopping dan termasuk laa window shopping..
Aku kalau nak shopping pun masa raya je... ataupun masa nak teman family pergi beli barang belanja..
kalau setakat window2 ni, tolong laa jangan ajak aku.. aku memang jenis cepat boring..Sumpah aku cakap..aku pun tak tahu la kenapa..memang dari aku kecik sampai la sekarang..aku cukup benci kalau pergi shopping..

Aku benci lelaki yang masa time sebelum couple dengan girl dia, dia sayang+enjoy giler dengan kawan dia.. Tapi lepas couple, dia buat tak tahu je dengan kawan dia..banyak lebihkan awex..
Ikotkan aku tak pernah benci orang tahu tak..disebabkan spesies lelaki yang macam ni la yang buat aku rasa macam nak..............arggghhh!!! susah aku nak cakap..ehh..bang..be gentlemen la..memang kau dah ada makwe..semua orang ada kekasih sendiri..tapi tak macam kau..orang lain boleh lagi enjoy dengan kawan2 dia..tapi kau..?? ape laa..pelik2..

Aku benci bila seseorang perempuan tu cemburu kat aku sebab aku rapat atau penah rapat ngan pakwe dia..
Owh wahai gadis2 sekalian alam..jangan la korang risau sangat..aku rapat dengan pakwe kau bukan sebab aku ni suka @ cinta kat pakwe kau..ishh..ape la u'olls ni..cuba la pikir positif sikit..aku memang rapat dengan lelaki..tapi aku tak suka dorang..aku suka pandangan dorang je..aku nak sangat tahu pandangan dorang pasal kita2 ni..of coz laa kaum HAWA..hehehe..so jangan laa salah anggap..i'm not that kind of person..

Aku tersangat lah benci lipas..
Even aku ni nampak macam rockers..tapi aku benci lipas..erkkkkkkk...!!!! tersangatlah meloyakan tekak aku bila aku pergi satu restoran tu, ada lipas yang berkeliaran kat bawah2 meja..arggghhhhh!!!! aku tak sanggup!!!!

Aku benci orang yang rampas my boyfie tapi tak bagitahu aku dulu..
Nampak macam pelik kan? haah aku pun pelik.. aku memang cukup benci dengan orang yang macam ni.."kalau ye pun awak nak, awak bagi la tahu dulu..jangan risau..saya takkan marah awak..sebab saya memang suka kongsi2 ni.."sentap tak? haha..aku memang saja je ber'saya' 'awak'..sedang kan dah berapi tu..hahaha..sebenarnya aku tak kisah pun..sebab aku ni tak suka rebut2..so kalau korang nak sangat ambik laa..aku izinkan walaupun bukan dengan rela hati..hampehh punya ayat..

Aku benci bila tanggungjawab yang telah diberikan kepada aku,tapi orang lain lak sibuk2 nak buat..
Aku benci sangat bila tanggungjawab yang telah disediakan untuk aku seorang, tapi orang lain lak sibuk2  nak buat..aku tahu la korang memang tersangat lah rajin nak tolong aku..tapi sekurang-kurangnya..bagi tahu aku dulu..tak ada lah aku nak sibuk2 kan diri aku..kalau kau bagitahu..dah senang kerja aku..aiseymannn...lu manyak langsi la.. 

Aku benci dengan orang yang suka smoke..
 Apa la faedah nye yang ekau dapat dengan merokok ni..membazir kan duit taw x..dah la tu..korang boleh senang dapat penyakit..bukan korang yang menghisap je dapat penyakit..malah kami2 yang menyedut ni pun boleh senang dapat penyakit..kalau tak nak berhenti pun merokok tu..kurang2 kan lah..aku cukup suka tengok bibir lelaki @ perempuan yang merah2 dan yang bebas daripada rokok..maksud aku tu..bukan bibir yang pakai lipstik merah2 ye..tu dah lain..

Aku benci dengan warna kuning.
Sebelum tu aku nak mintak maaf sangat2 kepada guru rumah sukan warna kuning...aku memang tak suka warna kuning..kuning tu macam tak mencabar la warna nye..macam tak tenang je aku tengok warna kuning ni..tak tahu la kenapa..maybe sebab aku suka warna merah kot..tu sebab la warna kuning tu aku macam anti sikit.hehehe..so jangan buat baju kelas warna kuning ye cik tassya and cik aishah..

 Aku benci dengan orang yang buat aku nangis..
Sebenarnya aku tak suka nangis..sebab bila aku nangis..nanti kepala aku pening2..time tu la aku malas nak buat kerja..nanti aku layan la menangis tu sampai la aku tertidur..dah bangun daripada tidur, baru la aku ok..tapi tu ok lagi laa..ni haaa..bila aku nangis..muka aku tersangat lah buruk..tu pasal aku benci sangat dengan orang yang buat aku nangis..ape laaa..

Aku benci dengan nyamuk..
Aku benci dengan nyamuk sebab nyamuk dah buat kan kaki dengan tangan aku tak lawa..selama ni..aku jaga kulit aku..tak nak kasi nyamuk gigit..tapi dia dah gigit laa..sobss...sobs..sobss..dah tak lawa dah kaki and tangan aku..ala..tak suka la..jerawat boleh handle lagi tau.. ni nyamuk..memang tak boleh handle..

ok la..sampai sini je post kebencian aku..nanti aku sambung lagi..adios...!!! 

p/s:busukkk la busuk!!!!! 

5 bintang yang bersinar:

elatheonemore said...

hahahaha....ade gk yg kite tak suke kt situ awk..hihi

tassyanatassya said...

awak benci bila orang buat awak nangis??

tp saya suka..sebab awak akan kelihAtan comeyl waktu tuu..hahaha.....

ABU said...

aku pun tak suka nyamuk..hahaha

+ kakak_serizawa- said...

no.4 just same with me. aha.

aku_gadis_bintang said...

@ella..yeke..so kita kongsi kebencian bersama la ye..:)

@kak tasya..awk mmg suka dengki saya..awk busuk..

@abu..ishh geram taw dgn nyamuk tu..rasa nk bunuh2 je..ish3..

@fexxa..wahh..lipas mmg jijik..