Monday, September 19, 2011


Assalamualaikum..

Hari ni punya lah aku rajin.. aku kemas bilik belajar aku ataupun boleh dikatakan bilik setor untuk buku2 yang dah lama aku tak guna... rajin kan aku?? kuikuikui.. ikotkan aku ni pemalas orangnye.. tetapi memandangkan aku tengah tension and tak tahu nak buat apa.. so aku kemas lah.. selalu nye orang perempuan tension, dorang makan cokelat.. tapi aku ni lain sikit.. aku rasa otak aku hari ni *wengggg* la..

Ok, berbalik kepada cerita aku tadi..Suddenly tengah kemas2 ni, aku terjumpa lak satu kotak dan satu file yang terletak sebelah menyebelah.. bila aku memandang dua benda alah tu, dengan secara tiba2, terimbas kembali kenangan lalu..kenangan zaman2 sekolah menengah dulu.. pehhh.. memang menggamit sejuta memori.. cisss..!! memang bukan ayat aku tu..

First2, aku bukak kotak tu dulu.. ala bukan kotak mahal pun.. kotak kasut je.. murah je.. tapi dalam kotak tu yang mahal sangat.. nak tahu ada ape? hmmmmmmmmmmm... sini aku kasi tahu kat anda2 yang comel2 lagi hensem2 kat luar sana k.. Dalam kotak tu ada surat2 daripada orang yang aku admire sebenarnya.. orang2 yang aku admire tu termasuklah surat2 daripada adik angkat, kakak angkat, budak satu dorm, budak satu kelas aku, dan juga daripada kawan2 baik aku sendiri.. tak lupa juga sticker2 yang aku kumpul2 dulu..

Ni ada sedikit gambar yang aku ambik sebagai buktti..hehehehehe..

ini kata2 semangat daripada kakak angkat  aku
ni surat daripada kakak angkat aku tu

surat2 dari orang yang aku admire and orang yang admire aku..cehh..


macam gini la bentuk file and kotak yang aku cakapkan tu


Lepas dah habis baca2 surat yang dalam kotak tu, aku bukak lak file sebelah kotak tadi tu.. file tu tersangat la special.. kenapa ye special sangat? sebab dalam file tu ada koleksi surat2 cinta yang paling berharga..

Ye.. memang sangat2 berharga.. bila aku terasa rindu and perlu kan semangat yang hanya tinggal sisa2 je ni.. aku akan baca balik semua surat2 tu.. dari surat yang bertarikh 21 Januari 2008 sehingga yang bertarikh Disember 2009.. Surat yang aku dapat masa tahun 2010 and 2011, hilang entah ke mana.. tak apa lah nanti aku cari lagi.. :'(

Oklah aku kasi sedikit gambaran2 surat cinta aku tu.. Korang jangan jeles ea.. hahahaha

CDW...



tengok tu..dah kuning2 surat aku..



yup..surat masa tengah puasa..siap pantun..aku suke..



Kata2 semangat yang aku baca hari2 masa sekolah dulu..



lagu secondhand serenade-fall for you pun ada..



masa tu tengah popular lagu ni..


Sekarang dah tak ada dah surat2 cinta ni.. dah tak ada sape2 nak bagi.. lagipun sekarang dah maju.. guna henpon, tak pun chat kat facebook je.. tapi aku rasa guna surat lebih nampak romantik..lagipun surat boleh simpan sebagai kenangan.. kalau dalam henpon lak, bila inbox dah penuh je, mesti la kena padam kan?

Okla.. sampai sini je.. kalau aku free aku post lagi cerita2 yang menarik..:)

p/s: ni belog kakak angkat aku.. try2 la usha.. best..!! Tekan SINI..

6 bintang yang bersinar:

aishah rahman said...

mcm knl jek lipatan surat tu..ngeh ngeh ngeh... :))))))

serizawa's said...

hah? yang mana?

Emmy Nur said...

hahaha!!
ade x??

serizawa's said...

tak ada kot..hehe

cart kartika said...

wah..rmai peminat la ni ye.. huhu btw, rndu zaman skola ^^

serizawa's said...

sme la..rndu gak zaman skola..