Sunday, October 16, 2011

Selamat pagi untuk insan2 yang belum lagi melelapkan mata.. 

Actually aku tak ngantuk lagi.. tu pasal aku buat post ni masa time orang tengah lelehkan air liur basi kat bantal dorang..

Emmm.. sekarang baru aku sedar yang banyak jugak perubahan dalam penulisan aku ni.. bukan la aku nak cakap yang blog aku ni bagus penulisan nya.. aku just nak titipkan sedikit penghargaan kepada diri aku and blogger yang lain..

Dulu cara penulisan dalam blog aku ni sebijik ayat SMS.. Bila aku baca2 balik.. macam taik pulak setiap perkataan yang aku taip dulu.. Yela.. separuh reader faham la apa yang aku tulis.. yang tak faham tu macam mana pulak kan? So untuk senang kan hati reader supaya tak banyak berfikir, aku taip dengan lebih jelas dan nyata.. Biar ayat nampak skema.. yang penting reader aku senang sikit nak baca.. ceeewahhhh...!!

Dulu aku banyak cerita pasal lelaki, perasaan cemburu yang tak bertepi and maki2 orang.. Tapi sekarang aku buat post yang gaya bebas and kuak lentang..hehe.. aku tahu.. reader pun kadang2 meluat jugak kalau kita asyik cerita pasal lelaki memanjang.. sebab aku pun kadang2 meluat jugak baca blog yang cerita pasal lelaki memanjang.. opppsss.. tapi kalau baca post yang cerita pasal lelaki sikit2 tu tak meluat la..( ayat cover coz takut kena maki)..hehehe..sorry..

Dulu aku suka letak widget banyak2 dalam blog aku.. tapi sekarang dah kurang dah.. atas nasihat blogger jugak la.. lagipun masa tu blog aku berat sangat la.. blogger2 lain yang nak baca post aku pun susah.. loading lama sangat.. (ceh.. ada ke orang nak baca post aku?)

Dulu aku guna embedded below post untuk komen.. tapi sekarang aku guna pop-up window.. senangkan? aku tahu.. kadang2 agak leceh kalau guna embedded below post.. lagi2 time nak komen tapi line broadband slow gila vavi.. so.. aku buatlah pop-up window..haa.. lupa pulak.. aku pun tak letak word verification tau.. sebab aku benci benda alah tu.. menyusahkan aku je..

Haa.. ini adalah antara transformasi yang paling ketara yang korang boleh nampak dalam blog aku..

Terima kasih semua blogger2 and reader2 yang prihatin.. segala nasihat anda amat aku hargai.. dan telah aku praktikkan pun.. :)

8 bintang yang bersinar:

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

wah... bagus entry ni.. nak letak dalam blog TIPS BELOG boleh...


Setiap apa yang kita buat tu kita dalam proses belajar. bila ada senior tegur ke, kita kene ambil tindakan positif, mcm kamu. Bukan nak marah, padahal kite tegur untuk kebaikan dia jugak..heheh. Kan kan kan?

Hawa Ahmady said...

betul-betul.. kalau orang tegur, kita kena la terima..

naim said...

^_^

Bagus..

CikNuwairah said...

sama la kita dulu..huhuhu

Hawa Ahmady said...

@cikNuwairah.. kan..? kan..?

Hawa Ahmady said...

@naim.. good..

..cik gugu.. said...

bgus lau sume blogger cmni.. heheh ;p

Hawa Ahmady said...

haha..thanks.