Wednesday, March 16, 2011

Merahnya STILETTO

Penah x tgk kasut ni...?? TADAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Wahhhhh...cantikkan?? cuba tengok colournya..Membara....Mempersonakan..

Okla pada tengahari yang sunyi ditambah kan lagi dengan assignment yang belum lagi siap..
Aku ingin ceritakan serba sedikit tentang kasut merah ni yang juga boleh dikenali dengan nama 'STILETTO'..

WHAT IS STILETTO??
A stiletto heel is a long, thin, high heels found on some boots and shoes. usually for women. It is named after the stiletto dagger, the phrase being first recorded in the early 1930s.Stiletto heels may vary in length from 2.5 centimetres (1 inch) to 25 cm (10 inches) or more if a platform sole is used, and are sometimes defined as having a diameter at the ground of less than 1 cm (slightly less than half an inch). Stiletto-style heels 5 cm or shorter are called kitten heels. Not all high slim heels merit the description stiletto. The extremely slender original Italian-style stiletto heels of the late 1950s and very early 1960s were no more than 5mm in diameter for much of their length, although the heel sometimes flared out a little at the top-piece (tip). After their demise in the mid-late 1960s, such slender heels were difficult to find until recently due to changes in the way heels were mass-produced. A real stiletto heel has a stem of solid steel or alloy. The more usual method of mass-producing high shoe heels, i.e. moulded plastic with an internal metal tube for reinforcement, does not achieve the true stiletto shape.

Maybe kamu2 semua faham apa yang aku sampai kan diatas..Dan ada sesetengah yang kureng faham..so cara terbaiklah adalah...copy ayat diatas (yang berbahasa Inggeris ni) and then paste kat googles translate..jadi anda akan faham segala contents yang aku sampaikan diatas ni..huhuhu..

Cehh..saje je tu..ikutkan ada separuh yang aku tak faham...Al-maklum la dah biasa cakap BAHASA MELAYU..So terpaksa lah tengok googles translate gak... tapi korang kena la faham kan.. googles translate tu pun kadang2 ada kekurangannya..tunggang terbalik gak..hahaha..ok lah berbalik kepada cerita tadi..

STILETTO ni boleh menjadikan kaki kita nampak macam lebih 'kurus' dan nampak lebih 'tinggi'..
hehe..tapi law pada aku..err entah la..no komen...hahahahaha...STILETTO ni juga dapat mencantikkan postur badan si pemakai,dapat meregangkan otot2 dibahagian betis dan juga dapat membentuk pinggul yang menawan ketika berjalan..

Tengok tu..banyak tak kelebihannya kepada perempuan..?? Banyakkan??
Sebenarnya..ada jugak kekurangan STILETTO ni..
  1. Akan mudah mengalami masalah di bahagian otot,jika memakai STILLETO dengan ketinggian yang melampau.
  2. Akan mudah mengalami sakit tumit..(ouchhh!!!)
  3. Boleh menyebabkan kerosakan pada karpet dan lantai.. (haaa... terpaksa beli karpet baru)
  4. Tak boleh digunakan untuk outdoor activity..(yelahkan..takkan nak main bola sepak guna STILETTO)
So...semuanya ada kelebihan dan kekurangannya...
Tetapi untuk lelaki...emm.. tak tau la kalau banyak beri kelebihan or banyak kepada kekurangan kan...
Ni kena tanya zahid azizan lah..sebab dia dah tempah kasut ni untuk wedding dia..hahaahahaha..
Aduhaiii.... 

Oklah..sampai sini je kot untuk hari ni..got to go now..
Thank's coz membaca..:)





Monday, March 14, 2011

BENGKEL ICT

Salam awak2 semua..huhu...my entry today is about 'BENGKEL ICT'...
Hari ni aku ada BENGKEL ICT kat sekolah..
BENGKEL ICT ni tersangat lah seronok.. nak tahu tak kenapa??
sebab... dapat ilmu free..makan free..elektrik free..komputer free..layanan free..
and.... penceramah nye also free..Best kan?? aku tak yah bayar apa2 pun...
Aku sangat bersyukur hari ini..coz segalanya ditanggung oleh pihak sekolah..
haaa...ape yang aku belajar hari ni ek? emmm..
  • penggunaan internet (search engines,hackers dan mcm2 lagi)
  • microsoft word (macamner nak buat BULETIN,buat sijil gabungan dengan excel)
  • microsoft powerpoint (buat link dengan slide2 yang kita dah buat)
  • microsoft excel (cara menggunakan formula dalam excel)
  • dan banyak lagi..
Pada mulanya aku 'action' gila..kononnye dah taw la nak buat ape..
akhirnye..sifat ke'action'nan aku tergugat juga..
aku still kena tanya cikgu gak..macamner nak buat yang tu..yang ni..asal ni xjalan..
asal aishah nye leh pulak on..hahaha.. tu la.. lain kali jangan action sangat..
kan dah xboleh buat..baru padan muka..

Oklah berbalik kepada BENGKEL ICT tadi..nak taw tak form6 yang gi berapa je?
2 orang je..aku ngan aishah..sepatutnya ada shuhadah..tapi boleh pulak dia sakit mata..
Tapi nak buat macam ner kan? Kita hanya mampu merancang..
Tuhan yang menentukan..Betul tak? Ofcoz mesti jawab macam ni (emmm...betooooooolllll!!!!)
Lagi2 si Zahid Azizan.. sabo je la (ikot style dalam cerita kak limah) hahaha..Xleh lupa lah cerita tu..

Alamak terlupa lak..tadi aku pakai kasut ni gi bengkel..

nampak tapak macam tak tinggi..walhal..

aku tengok dalam borang BENGKEL ICT tu
kena pakai kasut..aku tak nak lah pakai kasut sekolah..tu pasal pakai kasut ni..
suddenly la kan..malang tidak berbau..boleh melecet lak kaki aku ni...
auwwwwww!!!!! sakitttt!!! (saje je kasi gmpak ayat..) hahahaha..
tapi memang betul la..sangat sakit..hmmmm..sob3..
tapi dah ok dah..yes!!!! nak taw x? my adik ambik i balik rumah...naek motor lah sehh..
wahhh..seronok kan..save duit..save tenaga.. i love u ADAM AHMADY..

oklah sayang2..aku kena pergi dulu..
nak mandi ni..dah bau masyam..huhu

SELAMAT MEMBACA :)

Sunday, March 13, 2011

SAYA..MENANGIS..

Hai u'alls..cehh..macam ramai je yang membaca post aku kali ni..haha
ok la..My Prince Charming ada kasi aku pinjam sebuah novel..
Tapi sampai lah ke hari ini..aku tak pulangkan pada dia balik..
Sebab novel nye best...novel ni merupakan novel pertama yang dibaca oleh My Prince Charming..
hahaha..Saje je nak promote My Prince Charming ni..
Jangan jealous ye..Ok la..berbalik kepada novel tadi..
Ceritanya amat la menyedih kan..Nak tahu tak kenapa?
Sebab...Mana ada bini yang sanggup tengok suami dia kawin lain..
Novel ni la yang paling aku feel.. Nampak je aku ni macam gamble sangat...tapi..hati aku ni lembut macam kapas taw..Korang ada?? hahaha..Mesti korang cakap macam ni kan.. ( gila si hawa ni..)..
Ala..ada aku kesah korang pikir ape..? As long as aku xkacau korang..betul x?
Novel ni la yang aku nak promote kat u'alls..

ok la..PELABUHAN KASIH namenye adik2..

Best taw ceritanya..rasa macam korang sendiri yang ada dalam novel tu..
Aku memang suka novel yang macam ni..
dia punye jalan cerita macam ada turun naik..
ok..konflik..ok.. konflik..and last bahagia..
ape2 je la yang aku merepek ni kan..aku rasa korang faham kan??
yela..mana ada kehidupan tu bahagia je..mesti ada pahit.maung,masin,pedas,tawar..
dan macam2 lagi la..( alamak terjiwang lak..) ni lah akibatnya bercinta..
terkeluar segala macam ayat2 romantis aku..hahaha..
so nasihat aku adalah..

BERCINTA BIARLAH BERPADA-PADA..JANGAN SAMPAI TERGADAI SEGALANYA..

err..aku rasa macam xkena je nasihat aku pada entry ni..hahaha..biarlah..
By the way.. Selamat Bercuti semua...