Saturday, September 24, 2011

AKU DIPINANG..!!

Assalamualaikum..

Pada suatu pagi..Sedang aku duduk diam2 kat ruang tamu sambil tengok cerita kartun SPONGEBOB SQUAREPANTS.. 

Datang la tetamu2 yang aku tak tahu asal usul nya.. segak2 kesemuanya.. ada yang berbaju melayu  bagi lelaki dan ada yang berbaju kurung bagi perempuan.. aku ingat kawan mak bapak aku.. yela kan.. al maklum la raya tak habis lagi..

tapi ternyata sangkaan ku "melecet"..  rupa-rupanya... "Saya datang untuk pinang anak perempuan puan, SITI HAWA BINTI AHMADY",kata sorang mak cik.. Dorang datang nak pinang aku..?? arghhhhhh..........!!! tidak...!!!

Aku pun lari masuk bilik.. takot pun ada gak.. hei.. aku baru 19 laa.. tak mahu laa.. (dalam hati  sebenarnya berbunga-bunga).. kenapa la awal sangat..

Tengah seram sejuk ni, tetiba je ibu masok bilik.. ibu tanya macam ni " Akak nak !@#$%^&* dengan tetttt (bukan nama sebenar) tak?".. mulut aku mendahului pikiran aku... "Ikot suka ibu la.. akak tak kesah",kata aku.. ehh mulut aku ni sesedap oren je cakap.. aduhhhh.. macamner ni? Aku tak habis belajar lagi ni..

Dan akhirnya............




jadi milik aku..


sobbb...sobbb..sobb...(tengah nangis ni)... coz tak sangka ada gak orang yang pinang aku.. suddenly... terdengar suara seseorang.. berbisik kat telinga aku..

-----------------------------------
----------------------------------
-----------------------------


------------------
----------------------------------

"Dah2 la tu nangis, bangun.. dah pagi la.. mimpi ke ape?"



Ciss..!! kacau stim je.. aku ingat betul2.. rupe-rupenya... aku bermimpi... ni angkara TASSYA la ni.. semalam dia suruh aku download lagu KU PINANG MU DENGAN BISMILLAH-PASHA feat ROSSA.. Dia kata lagunya best.. Disebabkan line aku tak elok semalam.. maka tergendala la niat aku nak download lagu ni.. Tapi tak sangka lak boleh masuk mimpi.. Kan best kalu betol2 terjadi kan..?? (berangan  lak kan aku ni) hahaha.. perasan.. 

Oklah.. aku nak caw dulu.. salam rindu.. muahhh..!!! mmmuaaahhhh..!!!

p/s: Sedapnye ayam goreng spicy MCD.. meh makan sama2..

Wednesday, September 21, 2011

Malu wooo.....!!!!

Assalamualaikum kekanda adinda sekalian alam..huhuhu..

Pernah tak sedang korang jalan cover cun / hensem depan girl / boy yang korang minat, then suddenly je korang boleh terjatuh kat depan girl / boy tu.. hahahahaha.. Pehhhhhh.... memang malu wa cakap sama lu.. Memang kalau boleh  macam nak flush je muka korang kat dalam lobang jamban kan? Hehehehe.. And ni memang pernah berlaku dalam hidup aku la kan.. Begini ceritanya..

Pada tahun 2005, masa tu aku masih form 1 dan juga agak mentah lagi ketika itu.. Aku bersama kawan-kawan aku berjalan-jalan dan pimpin2 tangan sambil nyanyi2 dengan riang nya untuk ke dewan makan yang terletak lebih kurang 1000 tapak (agak tipu di situ) dari Dorm aku yang berada di Tingkat 3.. Sedang kami jalan2 maka sudah la tiba acara kemuncak iaitu menuruni tangga yang agak curam dan mempunyai anak tangga yang kecik2 macam sial..

Secara tiba-tiba ternampak abang senior yang hensem lagi bergaya yang baru nak turun tangga.. Yup... !! Abang senior itu lah yang aku minat.. hehehe.. Maka aku memberikan laluan untuk abang senior itu untuk lalu dan ketika itu aku tengah cover cun la kiranya.. Mana tau boleh dapat ke kan... Gampang tak gampang kan?

Tengah syok tengok abang senior tu, boleh lak kaki aku ni salah turun anak tangga lak... Maka dengan itu.... 

Gedebukkkkkkkkkkkkkk...!!!! 

Bunyi nangka jatuh..hahaha.. Dalam keadaan malu + blushing + sakit + kecewa maka aku pun berlari-lari anak masuk ke dalam dewan makan tanpa mengendahkan bisikan2 yang mentertawakan aku daripada kawan senior lelaki aku itu.. so lepas dari hari itu, aku akan cuba elakkan daripada terjumpa senior aku itu... Malu woooo...... Aduhai...

macam ni la kot..hehe


Korang ada cerita pengalaman yang memalukan macam ni tak? mesti ada kan? apa kata.. kongsi2 ngan aku nak.. hehehe..

Okla.. sampai sini je dulu.. nanti borak lagi..bubbye..

Monday, September 19, 2011

Surat2 cinta zaman sekolah


Assalamualaikum..

Hari ni punya lah aku rajin.. aku kemas bilik belajar aku ataupun boleh dikatakan bilik setor untuk buku2 yang dah lama aku tak guna... rajin kan aku?? kuikuikui.. ikotkan aku ni pemalas orangnye.. tetapi memandangkan aku tengah tension and tak tahu nak buat apa.. so aku kemas lah.. selalu nye orang perempuan tension, dorang makan cokelat.. tapi aku ni lain sikit.. aku rasa otak aku hari ni *wengggg* la..

Ok, berbalik kepada cerita aku tadi..Suddenly tengah kemas2 ni, aku terjumpa lak satu kotak dan satu file yang terletak sebelah menyebelah.. bila aku memandang dua benda alah tu, dengan secara tiba2, terimbas kembali kenangan lalu..kenangan zaman2 sekolah menengah dulu.. pehhh.. memang menggamit sejuta memori.. cisss..!! memang bukan ayat aku tu..

First2, aku bukak kotak tu dulu.. ala bukan kotak mahal pun.. kotak kasut je.. murah je.. tapi dalam kotak tu yang mahal sangat.. nak tahu ada ape? hmmmmmmmmmmm... sini aku kasi tahu kat anda2 yang comel2 lagi hensem2 kat luar sana k.. Dalam kotak tu ada surat2 daripada orang yang aku admire sebenarnya.. orang2 yang aku admire tu termasuklah surat2 daripada adik angkat, kakak angkat, budak satu dorm, budak satu kelas aku, dan juga daripada kawan2 baik aku sendiri.. tak lupa juga sticker2 yang aku kumpul2 dulu..

Ni ada sedikit gambar yang aku ambik sebagai buktti..hehehehehe..

ini kata2 semangat daripada kakak angkat  aku
ni surat daripada kakak angkat aku tu

surat2 dari orang yang aku admire and orang yang admire aku..cehh..


macam gini la bentuk file and kotak yang aku cakapkan tu


Lepas dah habis baca2 surat yang dalam kotak tu, aku bukak lak file sebelah kotak tadi tu.. file tu tersangat la special.. kenapa ye special sangat? sebab dalam file tu ada koleksi surat2 cinta yang paling berharga..

Ye.. memang sangat2 berharga.. bila aku terasa rindu and perlu kan semangat yang hanya tinggal sisa2 je ni.. aku akan baca balik semua surat2 tu.. dari surat yang bertarikh 21 Januari 2008 sehingga yang bertarikh Disember 2009.. Surat yang aku dapat masa tahun 2010 and 2011, hilang entah ke mana.. tak apa lah nanti aku cari lagi.. :'(

Oklah aku kasi sedikit gambaran2 surat cinta aku tu.. Korang jangan jeles ea.. hahahaha

CDW...



tengok tu..dah kuning2 surat aku..



yup..surat masa tengah puasa..siap pantun..aku suke..



Kata2 semangat yang aku baca hari2 masa sekolah dulu..



lagu secondhand serenade-fall for you pun ada..



masa tu tengah popular lagu ni..


Sekarang dah tak ada dah surat2 cinta ni.. dah tak ada sape2 nak bagi.. lagipun sekarang dah maju.. guna henpon, tak pun chat kat facebook je.. tapi aku rasa guna surat lebih nampak romantik..lagipun surat boleh simpan sebagai kenangan.. kalau dalam henpon lak, bila inbox dah penuh je, mesti la kena padam kan?

Okla.. sampai sini je.. kalau aku free aku post lagi cerita2 yang menarik..:)

p/s: ni belog kakak angkat aku.. try2 la usha.. best..!! Tekan SINI..

Baju biru dan oren (bukan JPAM)

Good evening ladies and gentlemen...
Pada malam yang indah lagi permai ini, aku nak kasi contoh2 pakaian biru oren.. bukan untuk JPAM k.. Baju biru oren ni tema untuk jamuan pengawas.. aduhh... mana nak cari ni.. jap2.. aku try tengok google.. dan ini hasilnye.. Aku pun nak berkongsi post ni dengan kawan baik aku.. Aishah B namanya.. rajin2 la tengok belog dia.. best taw.. ok jom tengok koleksi2 baju untuk Aishah B..










































Jadi pilih laa baju yang sesuai untuk jamuan pengawas nanti.. Ikotkan hati aku yang berjiwa remaja ni.. Nak je aku beli semua baju yang kat atas ni.. Disebabkan aku mengalami masalah kewangan dan masalah untuk kuruskan badan yang belum selesai lagi sehingga kini, so aku pendamkan je la niat murni aku ni.. Pehh macam geli lak kan ayat.. So make your choice.. mata dah ngantuk ni.. meh tidur sama2..huhu. good night.. :)

Sunday, September 18, 2011

Kasut pelik untuk gi jalan2

Assalamualaikum.. Aku ni memang suka search google images.. Aku tengok macam2 gambar.. Aku pun cari la gambar2 kasut terkini.. korang tau apa yang aku jumpa? Meh tengok sama2.. mana tau korang berkenan ke..


even color nye merah (my feveret).. tapi tak  ke susah nak jalan guna kasut macam ni..


korang try la kasut ni.. nanti kalau hujan, tak basah kasut korang..




bak kata omputeh.. SAFETY FIRST.. kalau ada je yang kacau.. baling je guna kasut ni..




uihhhhh serammmm.... tengok tu.. siap ada bulu lagi.. hehe



rumah korang kan banyak tikus mati.. so tak yah buang2.. kita buat ke kasut.. save duit..


bagus kan.. ikan pon boleh jadikan selipar..


no comment..!!

So ape macam? Mau beli ka??







Friday, September 16, 2011

i love cats

Sambil2 dengar lagu Bruno Mars,Count on Me..... Aku terpandang lak gambar2 kucing yang menarik perhatian aku.. eeee geramnye.. rasa nak cium2 je... grrrrr... meh tengok gambar...

cube tengok mata dia..sayu je...


meoowwww.......!!!


haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ( menguap)


model limau...:)


sangat cantikk.....!!!


semuanya sumbangan pakcik gogel..hehehe..

P/S: Sesiapa nak download AngryBird, leh ambik kat sini.. Pastikan line berokband anda ok ye...





Thursday, September 15, 2011

Invitation

A woman came out of her house and saw 3 old men with long white beards sitting in her front yard. She did not recognize them. She said " I don't think I know you, but you must be hungry. Please come in and have something to eat".

"Is the man of the house home?", they asked. "No",she said. "He's out". "Then we cannot come in", they replied.

In the evening when her husband came home, she told him what happened. "Go tell them I am home and invite them in!" The woman went out and invited the men in. "We do not go into the House together", they replied. "Why is that?" she wanted to know.

One of the old man explained: "His name is Wealth", he said pointing to one of his friends, and said pointing to another one, "He Success, and I am Love". Then he added, " Now go in and discuss with your husband which one of us you want in your home".

The woman went in and told her husband what was said. Her husband was overjoyed. "How nice!!", he said. " Since that is the case, let us invite Wealth. Let him come and fill our home with wealth!"

His wife disagreed. "My dear, why don't we invite Success?" Their daughter-in-law was listening from the other corner of the house. She jumped in with her own suggestion: "Would it not be better to invite Love? Our home will then be filled with love!"

"Let us heed our daughter-in-law's advice", said the husband to his wife. "Go out and invite Love to be our guest."

The woman went out and asked the 3 old men, "Which one of you is Love? Please come in and be our guest".

Love got up and walking towards the house. The other 2 also got up and followed him. Surprised. the lady asked Wealth and Success: " I only invited Love, why are you coming in?"

The old men replied together:

" If you had invited Wealth or Success, the other two of us would've stayed out, but since you invited Love, wherever he goes, we go with him. Wherever there is Love, there is also Wealth and Success..!!"


P/S : Cerita ni aku rasa ada keluar dalam Paper BI masa trial SPM aku.. best sangat ceritanya..

Tuesday, September 13, 2011

Curious love letter



Cara-cara membaca love letter ni...
1. Isi kandung surat tu yang font nye senget... maknanya start dari MADAM sampai W.GOFF..
2. Isi yang tersiratnya ialah start dari barisan 1 iaitu dari The great love and tenderness............ lepas tu seterusnya baris 3,5,7,9,11,13,15.............sampai la habis...kiranya selang seli laa..

Sweet sangat tau love letter ni.. try la baca..

Kesimpulannya, apa yang tersurat sebenarnye tak sama dengan yang tersirat..........:)