Friday, November 30, 2012

Aku Penganggur

السلام عليكم

Dah nak dekat tiga minggu dah aku cuti... dan dengan sukacita nya aku ingin memaklumkan yang aku dah naik pangkat iaitu daripada penganggur bawahan kepada penganggur terhormat...

Haishhh... duduk rumah... aku buat apa je... online.. online.. online... makan... tidur... nampak tak banyak online je daripada buat benda lain.. 

Aku online pun online Facebook dengan Twitter.. Facebook tu pun aku just update status entah hape-hape je yang aku merepek entah and komen kat status member-member kolej dengan member sekolah menengah dulu..

Twitter pulak aku baca budak-budak twitter bash sorang budak ni.. Oklah.. tak perlu kot aku mention siapa.. sebab dah kecoh kat facebook pun.. kadang2 kelakar jugak baca tweet-tweet dorang tu... amboi... bab-bab kena kan orang memang expert betul.. 

Tapi walaupun aku duduk rumah je cuti semester ni.. aku still lagi asah skill memasak aku tau... yela.. buat apa ambik course masakan kalau still lagi suruh nenek masak.. macam tak best pulak.. betul tak?

So sekarang ni.. aku pulak ambik tugas memasak.. aku masak simple-simple je.. yang penting.. ibu, babah, nenek and adik selera, tu dah cukup memuaskan hati aku.. :)

Haaa....!! Nak tahu tak..? kalau nak memasak tu.. masak lah dengan penuh kasih sayang dan ikhlas.. tak mahu la masak time baru lepas marah ke ataupun time nangis ke... Sebab nanti masakan tu jadi tak berapa nak sedap dan lain sangat rasanya.. aku tak la expert sangat masak-masak ni.. tapi aku tahu.. dan aku pernah mengalaminya...

Oklah.. sampai sini je untuk kali ni.. kalau aku ada idea lagi nak update blog, aku update k.. tata~

Monday, November 19, 2012

Pabila tiba cuti semester

السلام عليكم

Fuhhh.. seronoknya!! exam pun dah habis.. 

So, sekarang aku dah start cuti semester untuk dua bulan sehingga 14 Januari 2013.. Lamakan? 

Sebelum cuti semester, terfikir nak kerja.. jadi.. dah pergilah interview.. untuk jadi cashier kat Giant Plentong.. 

Dorang kata tunggu dorang call untuk masuk kerja.. aku pun tunggu la.. 

Akhirnya... dorang call.. suruh datang Isnin (19 November 2012) untuk lapor diri.. hari ni la kan maknanya.. 

Tetapi... aku terpaksa batalkan hasrat aku untuk kerja sebagai cashier.... sebabnya..... aku perlu jaga nenek aku kat rumah...

Aku tak salah kan nenek aku.. sebab... dia dari dulu dah jaga aku.. sekarang la masa nya aku nak jaga dia.. sekarang la masanya aku nak balas jasa dia.. walaupun aku ni cucu yang paling jahat and nakal... tapi aku tetap menghargai segala penat lelah dia membesarkan aku... 

Sampai sekarang tau aku mintak nenek aku suapkan aku makanan.. peduli la orang nak cakap aku ngada ke, manja ke, gedik ke... Eleh.. dulu kecik-kecik boleh je nenek suapkan makan.. takkan dah besar nenek nak suapkan pun nak malu-malu... 

Tapi serius aku cakap.. walaupun lauk ikan bilis+kicap+bawang+potong lada (sikit2) je menu nye.. kalu dah nenek suap tu... pehhhh.. memang naik betul selera.. rasa sedap je...

Oklah.. stop sampai sini dulu.. jumpa lagi next post.. have a nice day... 




Thursday, November 1, 2012

Ohh rinduku...

السلام عليكم

Ermmmmm.... puhhh.. puhhh...

 Bersih-bersihkan blog yang dah bersawang ni..

Lama betul aku tinggalkan..

Last post masa 18 Januari..

Dah nak masuk Semester ketiga dah pun aku ni..

Baru terasa nak update blog... Haha..

Sebenarnya aku tak ada idea nak update apa..

Tapi hari ni...

Entah mimpi apa.... Terupdate la pulak... kann?

Dan sesungguhnya nak bagitahu...

Yang aku.....

Bakal menduduki......



Doakan aku..... walaupun HANYA 3 paper je...

Brrrrrrrrrrrrrrrrrr.......